Miről szól egy honlap karbantartása?

Az általam készített honlapok és webáruházak a tartalomkezelő rendszernek köszönhetően minden ügyfelem számára ingyen szerkeszthetőek. Minden átadott weboldal után egy 60 peces ingyenes oktatást tartok, ahol megtanulhatod oldalad kezelését. Ha nem tudsz elég időt szakítani oldalad karbantartására de nem is szeretnéd elhanyagolni azt, ezt a feladatot szívesen átveszem tőled. Ez lehet akár alkalmi vagy rendszeres megbízás is. A weboldal karbantartása magában foglalja az oldal biztonságos működését illetve az oldal tartalmának frissítését vagy módosítását.

 

Miért fontos ez? Ha egy látogató azt tapasztalja, hogy az oldalad nem változik és egy ideje nincs rajta új tartalom – miért térjen vissza újra? A Google is előnyben részesíti a minél frissebb tartalmat a keresési eredményekben, így a keresőoptimalizálás érdekében is tehetsz egy lépést. A hosszú távú biztonságos működés érdekében frissíteni kell a weboldal motorját, az általunk használt témát és a kiegészítő bővítményeket is. Ezek a frissítések előtt mindenképp ajánlatos a honlap teljes tartalmáról és az adatbázisról biztonsági mentést készíteni.

Miért kiemelten fontos a karbantartás?

Egy esetleges meghibásodás esetén a biztonsági mentéssel könnyedén visszaállítható a weboldal tartalma. Ha ehhez nincsenek meg a szükséges ismereteid, bízd rám ezt a feladatot! Az általam kezelt weboldalakról a fokozatt biztonság érdekében két biztonsági mentést is készítek. Egy esetleges hibás adatmentés ellenére is van még egy másik, működő és elérhető biztonság mentés. Honlapodat folyamatosan védeni kell az interneten történő támadások ellen is.

A hackerek vagy spam botok nem pihennek és előbb utóbb támadni fogják az oldalat. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért éppen a te oldalad szeretné valaki megtámadni és feltörni? Valószínűleg nem szándékosan téged választottak célpontnak. Kártékony scriptek, crawlerek és botok térképezik fel folyamatosan az internetet, hogy a a már feltárt sérülékenységet kihasználják. Ezért is kiemelten fontos az oldalon lévő témák és bővítmények folyamatos frissítése, hiszen ezeket a sérülékenységeket a fejlesztők folyamatosan javítják.

A feltört oldalakon sajnos sokszor nem is látszik, hogy egy támadás áldozatává váltál. A támadók például az oldalon futó scriptbe írnak be kártékony linkeket, melyek gyakran felnőtt tartalomra vagy illegális termékekre illetve szolgáltatásokra mutatnak. Ha ez ellen nem teszel semmit, akkor a Google és már keresőcégek előbb utóbb megbüntetik oldaladat.

Rosszabb esetben akár bejelentett támadó weboldalként is elkönyvelhetik weblapodat. Ilyenkor a látogatók számára figyelmeztetés jelenik meg, hogy hagyják el az oldalt. Legrosszabb esetben pedig weboldalat ideiglenesen elérhetetlenné is válhat, ha a fertőzés miatt például a szerver letiltja a PHP scriptek futtatását. A nehezen felépített online jelenléted így sajnos nagyon hamar összedőlhet. Nem kell félned, ilyen esetben weboldalad vírusirtásában is tudok segíteni és pár órán belül újra használhatod a honlapod.

Mit tartalmaz a karbantartás?

Frissítések telepítése

A tartalomkezelő rendszer, sabon és bővítmények telepítését elvégzem helyetted, hogy a lehető legbiztonságosabb és naprakész legyen a weboldal.

Tartalomkezelés

A tartalomkezelésbe tartozik az új bejegyzések vagy képek feltöltése, illetve a menüpontok szerkesztése. Havonta egy munkaórában állok rendelkezésedre.

Biztonsági mentés

Időszakosan és a nagyobb frissítések előtt biztonsági mentést  készítek az oldaladról. Ha bármilyen probléma merülne fel, a legutóbbi állapot könnyen visszaálítható.

Vírusirtás

Ha az oldalat a támadók sikeresen feltörték vagy akár megfertőzték, akkor a lehető leghamarabb kell intézkedni. Ilyen probléma esetén keress meg azonnal.

Csomagok és árak